Foredragsrække: På vej mod en bæredygtig fremtid. Få den sidste ny viden om de seneste klimateknologiske landvindinger fra Aalborg Universitet/Esbjerg

Se nedenstående beskrivelse

Dato

20.11.2019

Start

17:30

Varighed

5 gange

Sted

Aalborg Universitet

Holdnummer

2019-134

Foredragsholder

Se under hver enkelt foredrag

På vej til en bæredygtig fremtid - Hele foredragsrækken

Tid: Se nedenstående beskrivelse under hvert foredrag

Sted: Aalborg Universitet, Niels Bohrs Vej 8, 6700 Esbjerg

Pris: Hele foredragsrækken: 375 kr. eller adgang med Fordelskort. Pris pr. gang 75 kr. eller 100 kr. ved indgangen

Tilmeldingsfrist: d.13.10

Foredragsholder: Se foredragsholder under hver enkelt foredrag

Holdnummer hele foredragsrækken: 2019-134

Kloden er under en konstant opvarmning, derfor er den grønne omstilling nødvendig. Kom med helt ind i laboratoriet, hvor forskerne tester de nye grønne løsninger. Se demonstrationer på forsøg. Et par af foredragene foregår på engelsk. For at undgå sprogproblemer, er der kollegaer til stede, der sørger for dansk kvalificeret formidling af indholdet. 


Bioforædling og grønt flybrændstof (indledning v/lektor Jens Bo Holm-Nielsen)

Tid: Onsdag den 23.10.2019, kl 17.30

Sted: Aalborg Universitet, Niels Bohrs Vej 8, 6700 Esbjerg

Foredragsholder: Indledning v/lektor Jens Bo Holm-Nielsen og foredrag ved Ass. professor Mette Hedegaard Thomsen, Aalborg Universitet 

Holdnummer: 2019-135

Mette Hedegaard Thomsen har fundet ud af at mange af de planter, der vokser i Vadehavet med fordel kan bruges i både cremer og kost. I Vadehavet ligger der et kæmpe potentiale for vores region. At bruge vadehavsplanter kan blive et nyt eventyr for os, fastslår forskeren, som begyndte at interessere sig for vadehavsplanter, da hun fra 2008 til 2016 forskede på et universitet i Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater. Udover at planterne kan bruges i helserigtige cremer og madvarer, kan planterne også bruges til bioenergi. I et bioraffinaderi kan man udvinde begge dele – både bioenergi og de aktive stoffer – og i de rigtige mængder og forekomster leverer vadehavsplanterne svaret på den grønne energi, der skal bruges i trafikken og på flyrejserne i fremtiden.


Floating Wind turbine structures etc.  

Tid: Onsdag den 30.10.2019 kl. 18.00

Sted: Aalborg Universitet, Niels Bohrs Vej 8, 6700 Esbjerg

Foredragsholder: Ph.d. og lektor Mohsen Soltani, Aalborg Universitet. Foredraget afholdes på engelsk. 

Holdnummer: 2019-136

Få mere at vide om den avancerede ny teknik i fremtidens havvindmøller. De nye vindmøller skal være langt mere effektive til at producere grøn energi. Nye moderne vindmøllecontrollere indhenter oplysninger om vindhastighed for at forbedre kraftproduktionen og reducere belastningen af turbinen. Den nuværende måling af vindhastigheder er desværre upræcis og genererer ikke præcise input i forhold til rotorens effektive vindhastighed. Nye modelbaserede algoritmer estimerer vindhastigheden og skaber en langt mere effektiv udnyttelse af vindmøllens potentialer.


Afrunding på foredragsrækken: Hvad kan vi selv gøre?  Hvordan giver du og jeg en hjælpende hånd til de 17 FN verdensmål?

Tid: Onsdag den 06.11.2019 kl. 18.00

Sted: Aalborg Universitet, Niels Bohrs Vej 8, 6700 Esbjerg

Foredragsholder: Lektor og afdelingsleder, Jens Bo Holm-Nielsen, Aalborg Universitet Esbjerg. 

Holdnummer: 2019-139

Det handler ikke om kunstig åndedræt til klimaet, men om konkret hjælp til en accelereret grøn og bæredygtig energiforsyning - også på transportområdet. Hvordan opnår vi 100% vedvarende energi ikke blot i Danmark, men i EU og i hele FN?


Droner til inspektion af offshore vindmølle Installationer – kunstig intelligens in action

Tid: Onsdag den 13.11.2019 kl. 18.00

Sted: Aalborg Universitet, Niels Bohrs Vej 8, 6700 Esbjerg

Foredragsholder: Adjunkt, Petar D. Løhndorf, Aalborg Universitet. 

Holdnummer: 2019-138

Danmark har, længe været på forkanten, hvad angår grøn vind energi, men den store antal af vindmøller kræver en stigende indsats fra deres operatører i form af inspektioner samt vedligehold. Antallet er, så kraftigt stigende at vi mennesker ikke kan følge med, og må derfor drage nytte af robot teknologi. Ved Aalborg Universitet Esbjerg ser man på nye og spændende teknologier, som kan aflaste og hjælpe operatørerne i at opsamle den nødvendige data for bedre at kunne vedligeholde deres møller. Kom og hør, hvordan man er i gang med at løse denne meget store opgave. 


PV solar stand alone and smart grid; what is Power electronics so ordinary people understand that!!!

Tid: Onsdag den 20.11.2019 kl. 18.00

Sted: Aalborg Universitet, Niels Bohrs Vej 8, 6700 Esbjerg

Foredragsholder: Ass. professor, Amin Hajizadeh, Aalborg Universitet. Foredraget afholdes på engelsk. 

Holdnummer: 2019-137

Solceller er en af ​​de hurtigst og dynamisk mest voksende energiteknologier i verden i dag. I de seneste år har solceller været en af ​​de vigtigste bidragsydere til den verdens grønne energiressourcer med en verdensomspændende kapacitet på over 500 GW ved udgangen af ​​2018. Denne hurtige væksthastighed forventes at fortsætte i de kommende år. Hør om de nyeste landvindinger indenfor den fotovoltaiske videnskab.

Tilmelding til Foredragsrække: På vej mod en bæredygtig fremtid. Få den sidste ny viden om de seneste klimateknologiske landvindinger fra Aalborg Universitet/Esbjerg

Betallingsvindue åbner ved tilmelding


Folkeuniversitetets nyhedsbrev

Modtag de seneste opdateringer og nyheder