Historien om internettet i Esbjerg

d.23.10 kl.18.00

Dato

23.10.2019

Start

18:00

Varighed

1 gang

Sted

Esbjerg Hovedbibliotek

Holdnummer

2019-131

Foredragsholder

Forskningsbibliotekar, DTU, Mogens Sandfær

Tid: d.23.10, kl.18.00 - 19.45

Sted: Esbjerg Bibliotek, Nørregade 19, 6700 Esbjerg 

Pris: 75 kr. eller adgang med Fordelskort. Pris ved døren: 100 kr.

Tilmelding: Senest d.11.10

Foredragsholder: Forskningsbibliotekar, DTU, Mogens Sandfær

Medlemskode skal kun benyttes hvis man har et fordelskort. Fordelskortet giver adgang til flere af vores kurser og koster 800 kr. Det kan bestilles på mail til fusydvest@sdu.dk.

Ved brug af fordelskort tastes din personlige kode i feltet medlemskode.


Historien om internettet - mød eksperten der byggede Danmarks første hjemmeside

I efteråret er det 50 år siden, at internettet så dagens lys. Sydvestjysk Folkeuniversitet får besøg af manden, der stod bag internettets fødsel i Danmark.

Den 2. september 1969 blev den første internetforbindelse skabt mellem to computere. Det skete på det berømte universitet UCLA. Dermed blev fundamentet lagt til det globale net, der i dag berører millioner af menneskers liv.  Det var professor Leonard Kleinrock, der bandt den første knude mellem to computere. Leonard Kleinrock var en af de drivende kræfter bag oprettelsen af et computernetværk, der var udviklet af det amerikanske militær, og som senere dannede grundlag for det, vi i dag - præcis 50 år senere - kender som internettet. Den 29. oktober 1969 sendte en studerende den førte besked over nettet.

Tidligere direktør ved Danmarks Tekniske Bibliotek, Mogens Sandfær hentede nettet hjem til Danmark og byggede den første danske hjemmeside. Mogens Sandfær arbejdede dengang på CERN, hvor han blev stærkt inspireret af den engelske videnskabsmand Tim Berners-Lee, som for 30 år siden – i 1999 - opfandt det, vi i dag kender som world wide web (WWW). Sandfær tog idéerne bag world wide web med hjem fra CERN til biblioteket på DTU, og  i 1992 byggede han den første danske hjemmeside, som folk kunne bruge til at søge i bibliotekets database. Op til åbningen af bibliotekets hjemmeside i sensommeren 1992, var Mogens Sandfær godt klar over, at internettet havde et enestående potentiale. Men alligevel er han overrasket over, at internettet på blot 15 år nåede ud i mere end fire ud af fem danske hjem. Kom og hør en ægte pioner – manden der bogstavelig talt stod bag internettets fødsel i Danmark.

 

Aflyst


Folkeuniversitetets nyhedsbrev

Modtag de seneste opdateringer og nyheder