Kursus: Fransk på fransk på Folkeuniversitetet Intime og følsomme historier – sociale op- og nedture i fransk litteratur

Se tider og datoer i nedenstående beskrivelse af holdet

Dato

20.11.2019

Start

16:45

Varighed

6 gange

Sted

SDU, Niels Bohrs Vej 9, Esbjerg

Holdnummer

2018-140

Foredragsholder

Bibliotekar Anne Letourneau fra Paris

Fransk på fransk på Folkeuniversitetet Intime og følsomme historier – sociale op- og nedture i fransk litteratur 

Datoer: 6 onsdage: 23.10.19, 6.11.19, 20.11.19, 8.1.20, 22.1.20, 5.2.20

Sted: Syddansk Universitet, Niels Bohrs Vej 9 - 10, 6700 Esbjerg

Pris: 400 kr. eller adgang med fordelskort

Tilmeldingsfrist: Senest d.13.10.19

Foredragsholder: Bibliotekar Anne Letourneau fra Paris

I løbet af kurset læser og gennemgår vi en række intime og følsomme værker om livet i det franske – livet og skæbnen, den sociale virkelighed, ofte med voldelig udgang. Kurset vil udelukkende foregå på fransk. 

Kursisterne bedes anskaffe de følgende bøger, der kan bestilles hos Geneviève Munck (GMIBS): gm@gmibs.dk / www.gmibs.dk


Boule de Suif, af Guy de Maupassant

Lad os sammen dykke ned  i det XIX århundrede Frankrig og dets grusomme sociale determinisme. Det franske forlæg for novellen hedder "Boule de suif" eller "Flødebollen" og stod først trykt i antologien "Les soirées de Médan", der udkom i 1880, med bidrag af bl.a. Zola, og med krigen som fælles motiv. Mest opsigt vakte blandt publikum teksten som Blixen brugte, om en luder med tilnavnet Flødebollen, der redder sine landsmænd ved at gå i seng med en brovtende tysk officer. Bagefter behandler man 0hende som et pilråddent æg, skønt man samtidig priser sin gud, at man fik reddet skindet. For som man jo siger - hensigten helliger midlet.

 


Les années af Annie Ernaux 

Annie Ernaux er kendt for at være en af Frankrigs største nulevende kvindelige forfattere. I selvbiografien fortæller hun om den periode i hendes liv, hvor hun som purung og uvidende lavede en række dumme fejl. Det har tydeligvis sat sine spor, og man kan som læser undre sig over, om der ikke skete mere, end Ernaux giver udtryk for.


En finir avec Eddy Bellegueule af Edouard Louis 

Eddy er opvokset i en arbejderklassefamilie.  I romanen skildrer Louis et ressourcesvagt arbejdermiljø i et nordfransk industrisamfund. Det hele er så usselt, råt og primitivt, at man umiddelbart skulle tro, at historien stammer fra en anden tid. Fortællingen skildrer et mobbeoffers lidelse og flugt væk fra sin ulykkelige situation. Fra allerførste side skildres det, hvordan den homofile og feminine hovedperson daglig bliver forfulgt af sine skolekammerater og fordrukne forældre.

Tilmelding utilgængeligt


Folkeuniversitetets nyhedsbrev

Modtag de seneste opdateringer og nyheder