EU's nye forsvarspolitik - Hvad betyder den for Europa og Danmark

Tirsdag d.29 oktober 2019 kl.18.00 - 19.45

Dato

29.10.2019

Start

18:00

Sted

Varde Bibliotek

EU's nye forsvarspolitik - Hvad betyder den for Europa og Danmark

Tid: 29.10. kl.18.00

Sted: Varde Bibliotek, Rådhusstræde 2, Varde

Pris: Gratis adgang, tilmelding er nødvendig

Foredragsholder: Dr. Peter Viggo Jakobsen, lektor i forsvars-og sikkerhedspolitik, Forsvarsakademiet og professor, Center for War Studies, SDU

Medlemskode skal kun benyttes hvis man har et fordelskort. Fordelskortet giver adgang til flere af vores kurser og koster 800 kr. Det kan bestilles på mail til fusydvest@sdu.dk.

Ved brug af fordelskort tastes din personlige kode i feltet medlemskode.


EU er presset fra fire sider på én gang. Rusland, søger aktivt at destabilisere Unionen, flygtninge og terror truer fra syd, Brexit skaber økonomisk kaos og Trump bruger økonomiske sanktioner for at fremtvinge mere favorable handelsaftaler. Den høje grad af usikkerhed har fået Unionen til at tage nye initiativer på de forsvarspolitiske områder. En ny forsvarsfond skal skabe flere fælleseuropæiske våbensystemer, og enkelte EU-lande skal have lov at arbejde tættere sammen (PESCO).

Hvad kommer det til at betyde for Unionen som militær aktør, og hvilke konsekvenser får det for Danmark og forsvarsforbeholdet? Peter Viggo Jakobsen fra Forsvarsakademiet og Syddansk Universitet kigger forbi og giver sit bud på udviklingen. 

 

Arrangementet er realiseret med støtte fra EuropaNævnet. 

Tilmelding til EU's nye forsvarspolitik - Hvad betyder den for Europa og Danmark

Betallingsvindue åbner ved tilmelding


Folkeuniversitetets nyhedsbrev

Modtag de seneste opdateringer og nyheder