Åbningsforelæsning: En samtale om lykke

Torsdag d.23 januar 2020 kl.19.00

Dato

23.01.2020

Start

19:00

Sted

SDU, Niels Bohrs Vej 9, Esbjerg

Lokale

Auditoriet

Holdnummer

2020-04

Foredragsholder

Søren Harnow Klausen, professor i filosofi

Åbningsforelæsning: En samtale om lykke

Tid: Torsdag d.23 januar kl.19.00

Sted: SDU, Syddansk Universitet, Niels Bohrs Vej 9, 6700 Esbjerg 

Pris: Fri entré

Tilmeldingsfrist: d.13.01 - 2020

Foredragsholder: Søren Harnow Klausen, professor i filosofi 

Medlemskode skal kun benyttes hvis man har et fordelskort. Fordelskortet giver adgang til flere af vores kurser og koster 875 kr. Det kan bestilles på mail til fusydvest@sdu.dk.

Ved brug af fordelskort tastes din personlige kode i feltet medlemskode.


Lykken er noget som alle går i op i, men som også deler vandene. På den ene side er der populære opskrifter på lykke i selvhjælpslitteraturen og glansbilledeagtige fremstillinger af tilsyneladende lykkelige liv i medierne.

På den anden side advarer mange forskere og debattører mod at gå for meget op i lykken, og ser jagten på den som et udtryk for problematiske samfundstendenser. 

Søren Harnow Klausen er professor i filosofi ved Syddansk Universitet og har skrevet bogen På sporet af din lykke. Han vil diskutere hvad lykke er og ikke er, og hvad filosofi, psykologi og samfundsvidenskab kan lære os om, hvad der fremmer eller står i vejen for lykken. Hvilke synspunkter og metoder kan vi stole på?  Hvad siger lykkemålinger, psykologiske studier, litterære vidnesbyrd og filosofiske teorier egentlig? Hvor pålidelige er de, og hvordan kan man bruge resultaterne i sit eget liv eller når det gælder om at indrette samfundet?

 

Udsolgt


Folkeuniversitetets nyhedsbrev

Modtag de seneste opdateringer og nyheder