Foredragsrække: Vinens historie

Dato

30.01.2020

Start

18:30

Varighed

3 gange

Sted

Esbjerg Hovedbibliotek

Holdnummer

2020-10

Foredragsholder

Vinens historie - hele foredragsrækken

Tid: Opstart d.30 januar - 2020. Se nedenstående tider og datoer for hver enkelt foredrag

Sted: Esbjerg bibliotek, Nørregade 19, 6700 Esbjerg  

Pris: Hele foredragsrækken: 350 kr. eller adgang med Fordelskort. Pris pr. gang: 150 kr. eller 175 kr. ved indgangen

Tilmeldingsfrist: Senest d.20.1 - 2020

Holdnummer - hele rækken: 2020-10

Medlemskode skal kun benyttes hvis man har et fordelskort. Fordelskortet giver adgang til flere af vores kurser og koster 875 kr. Det kan bestilles på mail til fusydvest@sdu.dk.

Ved brug af fordelskort tastes din personlige kode i feltet medlemskode.


Ny vin på gamle flasker og gammel vin på nye flasker. Hør om vinens lange historie, om produktionsmetoder, tradition og fornyelse. Lær mere om især toscansk og fransk vin på dette kursus.

Vinens historie er tæt knyttet til historien om landbrug, kultur, civilisation og madkunst. De ædle dråber har spillet en fremtrædende rolle igennem historie og litteratur. Se blot til Bibelen, hvor Jesus gør vand til vin. Der findes stadig vine, som laves som i gamle dage, men moderne vinfremstilling er i dag et helt andet sted end romerne og cisterciensermunkeordenen var.

Vi kommer omkring vin i Toscana – måske Italiens ædleste vinregion med en lang række verdenskendte appellationer, hvor historien vejer tungt, ja den tynger måske ligefrem, men giver også dybde. Hør om regionens vinhistorie, appellationernes tilbliven, deres op- og nedture, de moderne tiltag og områdernes image. Vi skal også se på tendenser i fransk vin og den historiske udvikling i fransk vinstil og vinkultur. Fransk vin er ikke, hvad det var engang – den er meget bedre! Alligevel er landet under pres fra globale konkurrenter, vejret og ikke mindst de franske forbrugere.

Der serveres smagsprøver på god vin ved alle tre forelæsninger. Vinen er inkluderet i prisen.

Program:  

Vin i historien  

Dato: 30.1 - 2020

Tid: kl.18.30 - 20.15

Sted: Esbjerg bibliotek, Nørregade 19, 6700 Esbjerg   

Tilmeldingsfrist: 20.1 - 2020

Foredragsholder: Tønnes Bekker-Nielsen, dr.phil. og lektor ved Institut for Historie, Syddansk Universitet

Holdnummer: 2020-11


Fransk vin før og nu

Dato: 20.2 - 2020

Tid: kl.18.30 - 20.15

Sted: Esbjerg bibliotek, Nørregade 19, 6700 Esbjerg   

Tilmeldingsfrist: 10.2 - 2020

Foredragsholder: André Devald, vinkonsulent, skribent og underviser

Holdnummer: 2020-17


Vin i Toscana

Dato: 27.2 - 2020

Tid: kl.18.30 - 20.15

Sted: Esbjerg bibliotek, Nørregade 19, 6700 Esbjerg   

Tilmeldingsfrist: 17.2 - 2020

Foredragsholder: René Langdahl, cand.mag i historie og vinskribent på gastro samt underviser på Vinakademiet

Holdnummer: 2020-18

Tilmelding til Foredragsrække: Vinens historie

Betallingsvindue åbner ved tilmelding


Folkeuniversitetets nyhedsbrev

Modtag de seneste opdateringer og nyheder