Kvantecomputeren - Livestreaming

Livestreaming fra Aarhus universitet

Dato

18.02.2020

Start

19:00

Varighed

1 gang

Sted

Bramming Egnsmuseum

Tid: d.18.2-2020 kl.19.00 - 21.00

Sted: Bramming Egnsmuseum 

Pris: Fri entre 

ForedragsholderProfessor i kvantefysik, Klaus Mølmer, Aarhus universitet

Der sælges vand og kaffe i pausen. 


Kvantecomputeren - Livestreaming fra Aarhus universitet

Atomernes og molekylernes mikroskopiske verden er beskrevet af kvantefysikken. Den kvanteverden som kvantefysikken beskriver, er meget forskellig fra fænomener i vores dagligdag: fx er atomare partikler tilsyneladende flere steder på én gang, og målinger på dem giver altid tilfældige resultater.

Kvantefysikken revolutionerede fysikken i begyndelsen af det 20. århundrede og rystede mange fysikere i deres verdensbillede, men dens forudsigelser er afprøvet med stor præcision i alle områder af fysikkens og kemiens verden.

I foredraget vil du få en introduktion til kvantefysikken og herefter vil du høre om en ny ”kvanterevolution” som åbner perspektiver for teknologier som virker netop i kraft af atomers og molekylers kvantefysiske opførsel.
Der foregår især en intens forskning i kvantecomputere som bruger atomare kvantetilstande til at regne på mange tal på samme tid.
En ny teknologisk milepæl blev nået i efteråret 2019 hvor Googles kvantecomputer Sycamore udførte en særlig beregning som den kun brugte 200 sekunder på at udføre. Hvis den samme beregning skulle udføres på verdens største supercomputer, skulle den bruge 10.000 år på det!

I foredraget vil du høre hvordan kvantecomputere virker og hvad de kan bruges til.  

Foredraget afholdes i samarbejde med Bramming Egnsmuseum 

Tilmelding til Kvantecomputeren - Livestreaming

Betallingsvindue åbner ved tilmelding


Folkeuniversitetets nyhedsbrev

Modtag de seneste opdateringer og nyheder