Konflikt-sameksistens-venskab?

Dato

24.05.2020

Start

10:00

Varighed

1 gang

Sted

Ribes Vikinger

Holdnummer

2020-44

Foredragsholder

Thomas Wegener Friis: lektor i samtidshistorie på Syddansk Universitet og forsker i Danmarks forhold til Tysklandene efter 1945.

Pris: Fri entre   

Dato: 24.5 2020

Tid: 10.00 - 11.15

Sted: Ribes Vikinger - foredragssalen, Odins Plads 1 Ribe

Foredragsholder: Thomas Wegener Friis: lektor i samtidshistorie på Syddansk Universitet og forsker i Danmarks forhold til Tysklandene efter 1945.

Arrangementet er gratis, men vil du sikre dig en plads, skal du tilmelde dig via følgende link. Det er også her du kan læse meget mere og se hele programmet for genforeningsjubilæet i Ribe: www.folkemødeiribe.dk  


Det kunne være den korte formel for udviklingen af såvel det dansk-tyske som forholdet mellem mindretal og flertal i grænselandet. På den danske side af grænsen efterlod 1864, 1920 og især 1940 en almindelig uvilje mod naboen i syd, som gav ekko i resten af det 20. århundrede. Men efter grundlæggelsen af demokratiet i Forbundsrepublikken lærte danskerne – nord og syd for grænsen – at leve i fordragelighed med tyskerne. Og siden den tyske og europæiske genforening har vi måske endda begyndt at sætte pris på hinanden?

Foredraget afholdes i samarbejde med Ribe Stift og Projektet er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

 

Aflyst


Folkeuniversitetets nyhedsbrev

Modtag de seneste opdateringer og nyheder