At bedrages ind i sandheden: Søren Kierkegaard i kamp med Donald Trump

d.7. juni 2021 kl.18.00 - 19.45

Dato

07.06.2021

Start

18:00

Varighed

1 gang

Sted

Esbjerg Hovedbibliotek

Holdnummer

2021-24

Foredragsholder

Ole Morsing, lektor emeritus i idéhistorie, Aarhus Universitet

Tid: Mandag d.7. juni 2021, kl.18.00 - 19.45 

Sted: Esbjerg bibliotek, Nørregade 19, 6700 Esbjerg  

Pris: 100,- kr. eller pris ved indgangen: 125,- kr. Bemærk grundet Covid19, tager vi kun imod MobilePay ved indgangen.  

Pris studerende: 50,- kr. mod fremvisning af gyldig legitimation

Tilmeldingsfrist: fredag d. 21. maj 2021 

Forelæser: Ole Morsing, lektor emeritus i idéhistorie, Aarhus Universitet


Donald Trump gør mange såkaldt vanvittige ting i virkeligheden, som de fleste andre nøjes med at tænke og skrive.  Han er ikke bange for at virke upålidelig i andre menneskers eller samfundets øjne. Trump handler som en enevældig konge og ikke ud fra de demokratiske spilleregler.  

Søren Kierkegaard er som stræbende og kæmpende kristen heller ikke bange for at virke upålidelig i andres øjne. Der er noget andet og vigtigere på spil – kristendommens sandhed.

Både Kierkegaard og Trump har indset, at hvis de vil udrette noget, er de nødt til at falde uden for konventionerne og påtage sig rollen som vanvittige.

Hverken Kierkegaard eller Trump accepterer den logik, som insisterer på, at det faktuelle står fast uanset vores fantasier, drømme, ønsker og følelser, og at det indtil videre bare har været de forkerte sandheder og kendsgerninger, som har været i fokus.

Hverken Kierkegaard eller Trump tror på, at tilværelsen bæres eller holdes sammen af en bestemt verdensforståelse og da slet ikke, hvis denne understøttes videnskabeligt med statistikker. Det er for dem aldrig kun et spørgsmål om sandhed i almen kulturel forstand. For Kierkegaard er det et spørgsmål om den eksistentielle sandhed. Spørgsmålet er, hvad det er for en sandhed, Trump tilstræber? Det fælles for dem er, at sandheden ikke kan findes ud fra logik og fornuft. Men hvad er forskellen mellem Kierkegaard og Trump, og hvorfor skal Kierkegaard i kamp med Trump – det handler foredraget især om.    

Tilmelding til At bedrages ind i sandheden: Søren Kierkegaard i kamp med Donald Trump

Betallingsvindue åbner ved tilmelding


Folkeuniversitetets nyhedsbrev

Modtag de seneste opdateringer og nyheder