Hjernens aldring – kan den påvirkes af det, vi spiser?

Mandag d. 31. maj kl.18.00 - 19.45

Dato

31.05.2021

Start

18:00

Varighed

1

Sted

Esbjerg Hovedbibliotek

Hjernens aldring - kan den påvirkes af det, vi spiser? 

Tid: 31.05 2021, kl. 18.00 - 19.45

Sted: Esbjerg Bibliotek, Nørregade 19, 6700 Esbjerg 

Pris: 100,- kr. eller 125,- kr. ved døren

Pris studerende: 50,- kr. 

Forelæser: Morten Scheibye-Knudsen, læge, lektor i aldring, Center for Sund Aldring, Københavns Universitet

Sidste tilmeldingsfrist: Fredag d.14. maj, 2021

Holdnummer: 2021-19


Hvorfor bliver vi gamle? Hvorfor bliver vi syge når vi bliver gamle? Og kan vi gøre noget ved det? Disse spørgsmål, og mange flere, vil blive besvaret i dette foredrag. Vi vil undersøge de biologiske mekanismer der er tilgrundliggende for aldringsprocessen særligt med fokus på hvordan vores arvemateriale, DNA, forfalder med alderen. Vi vil, via den seneste forskning, belyse hvorledes DNA skader kan påvirke sygdomsprocesser og tab af funktionalitet med alderen. Heldigvis, har den nyeste forskning vist at hastigheden hvormed forsøgsdyr og formentlig mennesker ældes kan reduceres, således at den sunde levetid forlænges. Målet: at alle kan leve sundere, længere.

 

Tilmelding til Hjernens aldring – kan den påvirkes af det, vi spiser?

Betallingsvindue åbner ved tilmelding


Folkeuniversitetets nyhedsbrev

Modtag de seneste opdateringer og nyheder