En rejse ind i naturens hemmeligheder og helbredende kræfter

Tirsdag d.30. november 2021, kl.18.00 - 19.45

Dato

30.11.2021

Start

18:00

Varighed

1

Sted

Esbjerg Hovedbibliotek

Holdnummer

2021-46

Foredragsholder

Simon Høegmark, ph.d.-studerende og naturvejleder

Tid: Tirsdag d.30. november 2021, kl.18.00 - 19.45

Sted: Esbjerg Hovedbibliotek, Nørregade 19, 6700 Esbjerg  

Pris: 100 kr.

Pris studerende: 50 kr.  

Foredragsholder: Simon Høegmark, ph.d.-studerende på Institut for Psykologi på SDU og naturvejleder


Brug af naturbaseret terapi og rehabilitering i sundhedssektoren er i kraftig vækst i disse år, både internationalt og nationalt. Nyere forskning viser, at ophold i naturen og naturbaseret behandling har en gavnlig effekt på vores mentale og fysiske sundhed og kan reducere symptomer på stress, styrke immunforsvaret og øge livskvaliteten.

I dette foredrag vil Simon Høegmark, ph.d.-studerende på Institut for Psykologi på SDU og naturvejleder komme ind på, hvordan naturen og naturterapi i fællesskab kan være et afsæt til at håndtere den voldsomme stressbølge med angst og depression, der har ramt mange vestlige lande de seneste år.

Simon er aktuel med bogen “Vi er Natur”, der gennem blandt andet et historisk rids omhandler vores arv fra naturen. Han vil belyse naturens helbredende kræfter og hvordan mennesket har brugt naturen fra helt tilbage i jæger-samler-kulturen og frem til i dag.

I forelæsningen sætter Simon fokus på vigtigheden af samhørighed med naturens biologiske cyklus. Kærlighed til naturen og naturdannelse er centralt i forhold til at skabe det gode liv, hvilket belyses fra både et evolutionært og psykologisk perspektiv.

 

Simon har i mange år formidlet om natur og naturens helbredende kræfter. Det har han gjort både i medierne, på kurser, foredrag og temadage for virksomheder. Simon er optaget af, hvordan naturen kan integreres i eksisterende arbejdsliv, arbejdsmiljøarbejde, samt forebyggende og sundhedsfremmende sundhedsforløb. Han har ligeledes et stærkt budskab om, hvordan man kan bruge naturen til stresshåndtering og til at fremme kreative og innovative processer, samt finde ro og komme i balance med sig selv. 

 

Foredraget tager udgangspunkt i bogen: "Vi er natur", skrevet af Simon Høegmark, Sigurd Hartvig & Jane Sørensen. 

Læs mere om bogen her: Vi er natur

 

Tilmelding til En rejse ind i naturens hemmeligheder og helbredende kræfter

Betallingsvindue åbner ved tilmelding

Foredragsholder

Simon Høegmark, ph.d.-studerende og naturvejleder


Folkeuniversitetets nyhedsbrev

Modtag de seneste opdateringer og nyheder