Åbningsforelæsning: Fake News, misformation og krigen i Ukraine

Onsdag d.31.august 2022, kl.19.00 - 21.00

Dato

31.08.2022

Start

19:00

Varighed

1

Sted

Rundetårn E-4100R UCSYD

Tid: Onsdag d.31. august 2022, kl.19.00 - 21.00

Sted: UC SYD's campus på Degnevej 16, 6705 Esbjerg Ø, Lokale: Rundetårnet  

Pris: 50,- kr. 

Pris studerende: 25,- kr. mod fremvisning af gyldig legitimation    

Foredragsholder: Roger Buch, ph.d. i statskundskab og forskningslektor i samfundsfag ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole samt centerleder for Media Maker Space sammesteds. 

Sidste tilmeldingsfrist: Onsdag d. 17. august 2022


Siden 2016 har der været stor fokus på Fake News, men efter Trumps nederlag ved valget i 2020 faldt interessen. Krigen i Ukraine har skabt fornyet opmærksomhed på misinformation og propaganda.

Men hvor stammer begrebet Fake News egentlig fra? Hvad har det betydet for tilliden til journalister og medierne? Hvordan har mediedækningen af krigen egentlig håndteret misinformation og propaganda?

Kan medierne være neutrale, når der er krig i Europa? Det er nogle af de spørgsmål, som Roger Buch tager op i sit oplæg, som også lægger op til debat om mediernes rolle i demokratiet.

 

Roger Buch, centerleder og forskningslektor, Ph.d., cand.scient.pol.

I perioden 1993-2004 parti- og kommunalforsker ved Syddansk Universitet i Odense og siden 2004 forsker i samfundsvidenskab ved DMJX Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus. 

Forskningsmæssig fokus har oprindeligt været på lokale partiforeninger og kommunalvalg samt kommunalreformen og regional og kommunal udvikling.

I de seneste ti år også studier af journalistisk etik, public service, kommunikation og journalistik i danske regioner, samt mediernes dækning af økonomi og krisen.

Han arbejder i øjeblikket med et projekt om udviklingen af lokaledemokrati.

Roger Buch er en af landets mest brugte eksperter om kommunalpolitik, partier og valg. Han er forfatter til en række bøger bl.a. bogen ”Den vigtigste politik” om kommunalvalg og kommunalpolitik

Tilmelding til Åbningsforelæsning: Fake News, misformation og krigen i Ukraine

Betallingsvindue åbner ved tilmelding


Folkeuniversitetets nyhedsbrev

Modtag de seneste opdateringer og nyheder