Temadag: Din hjerne snyder dig

Lørdag d.11. marts 2023 kl.11.00 - 15.00

Dato

11.03.2023

Start

11:00

Varighed

1

Sted

Esbjerg Hovedbibliotek

Tid: Lørdag d.11. marts 2023, kl.11.00 - 15.00

Sted: Esbjerg Hovedbibliotek, Nørregade 19, 6700 Esbjerg    

Pris: 275,- kr. Eller 325,- kr. ved døren. Bemærk vi tager kun imod MobilePay ved døren.  

Pris studerende: 137,50,- kr. mod fremvisning af gyldig legitimation eller 187,50,- kr. ved døren 

Prisen er inklusiv forplejning (Sandwich og vand) 

Foredragsholder: Jakob Linnet, dr.med., ph.d., cand.pscyh.aut, leder af klinik for ludomani og BED, Odense Universitetshospital

Sidste tilmeldingsfrist: Tirsdag d.28. februar 2023


Hvad end det handler om en trang til at spille om penge, overspise, drikke eller andet, er det hjernen, der snyder os til afhængighed. Afhængighed kan antage mange former. Men hvorfor udløses denne kraftige, tilsyneladende ukontrollerbare trang? Og hvordan slipper man ud af den igen?

I denne forelæsning dykker vi ned i den nyeste forskning i hjernen og afhængighed. Hør bl.a. om hjernens belønningssystemer, og hvordan det er forventningen om f.eks. at drikke, spille eller spise, der gør os afhængige. Forventningen om et stykke kage fra bageren udløser dopamin i hjernen og driver tvangsoverspiseren til at spise endnu mere - på trods af de negative konsekvenser. Det er altså ikke kagen hos bageren, men ’kagen i hjernen’, der fastholder overspiseren i afhængighed.

Bliv klogere på, hvorfor og hvordan hjernen snyder os, og hør om afhængighedens basale mekanismer. Hør også hvordan man kan komme ud af afhængighedens klør med en række simple psykologiske redskaber. 

 

Forløbet tager afsæt i bogen ’Din hjerne snyder dig’ (Gyldendal) der kan købes til særpris (15% rabat). Prisen er inkl. moms men ekskl. forsendelsesomkostninger. Ved bestilling på Saxos hjemmeside indtaster du kampagnekoden ’hjerne15’ i kampagnekodefeltet, og rabatten fratrækkes.

Koden kan ikke kombineres med andre koder. Den giver ikke automatisk fri fragt og kan ikke bruges, hvis du i forvejen får Saxo Premium fordelspris.

Bogen kan bestilles med rabat i perioden: 11/3-28/3-2023

Bestil bogen Her

 

Tilmelding til Temadag: Din hjerne snyder dig

Betallingsvindue åbner ved tilmelding


Folkeuniversitetets nyhedsbrev

Modtag de seneste opdateringer og nyheder