Filosofi: Nok endnu en sang om kærlighed

Dato
5. september 2024
Start
17:00
Slut
18:45
Sted

Tid:

Torsdag. 5/9/24, kl. 17.00 – 18.45.

Sted: 

Esbjerg Hovedbibliotek, Nørregade 19, 6700 Esbjerg

Pris:

140,- kr. Eller 180,-kr. i døren.

Pris studerende:

70- kr. mod fremvisning af gyldig legitimation

Foredragsholder:

Valeria Dessy, Kandidat i filosofi fra Milano Universitet og ph.d.  i teologi fra Aarhus Universitet

Sidste tilmelding:

23/8/2024

 

Vidste du, at oldtidens grækere benyttede mere end ti ord til at tale om kærligheden? I dag bruger vi ét ord, ”kærlighed” på dansk, og det samme gør sig gældende i mange andre kulturer, bl.a. ”love” på engelsk, ”liebe” på tysk og ”amore” på italiensk, som vi først og fremmest forbinder med romantisk kærlighed. Vores måde at tale om kærlighed på har ændret sig i løbet af århundrederne, og det har også påvirket vores måde at forstå kærlighed på.

Eksempelvis havde venskab (”philia”) i oldtidens Grækenland en stor betydning, som betegner broderlig venskab eller kærlighed mellem venner. ”Venskab er en sjæl i to kroppe” – som en af de græske filosoffer har udtrykt det. Grækerne havde (og har stadig) også udtrykket ”filoxenia”, som betyder ”at elske den fremmede”, det vil sige gæstfrihed. I oldtiden blev det betragtet som en social forpligtelse at være gæstfri over for rejsende og gæster.

Ved denne forelæsning vil du få mulighed for at dykke dybere ned i dette spændende emne, hvor vi vil udforske nogle kortere uddrag fra nogle af de mest fascinerende tekster fra den gamle græske kultur.

140,00 kr.

Foredragsholder

Valeria Dessy, Kandidat i filosofi fra Milano Universitet og ph.d.  i teologi fra Aarhus Universitet