Kunsten nu

Foredragsrække
Dato
22. april 2024
Start
17:00
Slut
18:45
Sted
Esbjerg Hovedbibliotek, Nørregade 19, 6700 Esbjerg

Tid:

Se nedenstående program

Sted: 

Esbjerg Hovedbibliotek, Nørregade 19, 6700 Esbjerg

Pris for hele foredragsrækken:

210,- kr.

Pris pr. gang

130,- kr.

Pris studerende for hele foredragsrækken:

105,- kr. mod fremvisning af gyldig legitimation

Pris studerende pr. gang

65,- kr. mod fremvisning af gyldig legitimation

Sidste tilmeldingsfrist

08/04/24

Hvordan ser den aktuelle kunstscene ud i Danmark lige nu? Hvilke kunstnere, temaer og synspunkter beskæftiger kunstmuseerne sig med dette semester? Er der nogle nybrud i måden museerne kuraterer udstillinger på i øjeblikket? De seneste år har museerne haft stor fokus på at inkludere kvindelige kunstnere eller emner, der handler om kvinder i kunsten, og det er tydeligt i foråret 2024. Udstillingerne er også i stigende grad blevet mere sanselige og inviterende, og museerne eksperimenterer med nye måder at skabe udstilinger på, der i højere grad inddrager beskueren og sætter fokus på dagsaktuelle emner såsom naturen og klima, køn og identitet. Hver gang får du en introduktion til to aktuelle kunstudstillinger, som det er muligt at opleve på egen hånd i hovedstadsområdet. Rækken giver et godt overblik over den aktuelle kunstscene i foråret 2024.

Program: 

Mandag. 22/04/24 kl. 17.00 – 18.45
Form & figur
Tove Storch, Gl. Strand

Kraftfulde og modstandsdygtige materialer som jern og beton møder deres skrøbelige og forgængelige modstykker i form af sæbe og silke, når den danske billedkunstner Tove Storch indtager GL STRAND. Sat sammen i antydningsvist figurative forløb, fortæller værkerne deres egen historie, samtidig med at de går i dialog og clinch med kunsthallens arkitektoniske rammer.

Alberto Giacometti
SMK viser en udstilling af den berømte schweiziske billedhugger, maler og tegner Alberto Giacometti (1901-1966), der sætter fokus på hans kamp for at indfange essensen af verden omkring ham og hans optagethed af portrættet og menneskefiguren.

Mandag. 29/04/24 kl. 17.00 – 18.45
Kunstneriske eksperimenter
Hannah Toticki. Gudernes Lager, CC
I udstillingen Gudernes Lager er der arkiverede skytsengle, drømme i form af lerfigurer og en samling særegne kroner. Den er skabt af den fremadstormende danske kunstner Hannah Toticki og undersøger med humor, fantasi og alvor, hvad det vil sige at leve og skabe mening i en tid uden noget fælles helligt.Chaïm Soutine, Louisiana
Maleren Chaïm Soutine (1893-1943) er en central skikkelse i den klassiske modernisme, som med et intenst dirrende, foruroligende og forrevent billedsprog på mesterlig vis indfanger sin tid, omkring og mellem de to Verdenskrige.

Foredragsholder

Helene Lykke Evers, mag.art. i kunsthistorie med speciale i islamisk kunst, rejseleder, freelance formidler og formidlingsinspektør