Styrk dit helbred med kunst og kreativitet

Helaftens foredrag
Dato
12. september 2024
Start
17:00
Slut
21:00
Sted
SDU, Degnevej 14, 6705 Esbjerg Ø

Tid:
Torsdag. 12/9/24, kl. 17.00 – 21.00.

Sted:
SDU, Degnevej 14, 6705 Esbjerg Ø

OBS:
Benyt indgang A – indgangen ved den grønne væg med SDU skiltet, den indgang der ligger tættest på parkeringspladsen.

Pris:
275,- kr. Prisen er inklusive sandwich og vand

Pris studerende:
137,50,- kr. mod fremvisning af gyldig legitimation

Foredragsholder:
Lærke Egefjord, læge, billedkunstner & vidensformidler

 

Styrk dit helbred med kunst og kreativitet’ + workshop:

Har du nogensinde spekuleret på, om din tur på kunstmuseet er andet end en dejlig luksus? Måske ligefrem gavnlig for dit helbred? Og om dit strikketøj gemmer på mere end en ny sweater? Måske er det netop nøglen til ro & livsglæde.

Hjernen forandrer sig, når vi dyrker kunsten og det kreative, og ligesom du kan træne dine muskler, kan du træne din hjerne til at blive mere robust.

Dette foredrag giver dig indblik i, hvad der sker i hjernen og kroppen, når vi udforsker kunsten og det kreative, og hvordan kunst og kreativitet kan bruges til at styrke vores sundhed – det er allerede videnskabeligt bevist, at besøg på kunstmuseer kan beskytte din hjerne mod demens, og at kreative sysler kan mindske dine stresshormoner og booste dine lykkehormoner, fordi dit nervesystem og din hjerterytme falder til ro.

Samtidig får du viden om, hvorfor det har betydning for vores hjerne at opleve selvforglemmelsen i en kreativ proces, og hvorfor resultatet af dit kreative arbejde slet ikke er det vigtigste, når vi taler mental sundhed.

Man bliver tilmed bedre til at koncentrere sig, hvis man arbejder med sine hænder, mens man lytter til undervisning, så tag endelig dit strikketøj med!

Teorien bindes op på kreative øvelser og refleksioner, således at du som deltager får konkrete redskaber at hænge din nye viden op.

275,00 kr.

Foredragsholder

Lærke Egefjord, læge, billedkunstner & vidensformidler