Foredragsrække: Hvad enhver bør vide om billedkunst og Store Mestre i Varde

Se nedenstående tider og datoer for hver enkelt foredrag

Dato

09.10.2019

Start

10:00

Varighed

4 gange

Sted

Varde Bibliotek

Tid: Se nedenstående tider og datoer for hver enkelt foredrag

Sted: Varde Bibliotek, 

Pris: Hele foredragsrækken: 300 kr. eller adgang med Fordelskort. Pris pr. gang: 100 kr.

Tilmeldingsfrist: Senest d.30.9

Foredragsholder: Kunsthistoriker, mag.art. Signe Jacobsen


Tid: 9.10 kl.10.15

Hvad enhver bør vide om kunst. Dette første foredrag er en introduktion og appetitvækker, hvor Signe Jacobsen fortæller om sin egen vej ind i kunstens verden. Hun viser et udvalg af det, der har gjort størst indtryk på hende, og heriblandt er der både værker, de fleste kender, og også nogle, som de færreste måske har hørt om. I får her Signes personlige historie om hendes egen oplevelse af kunstens bevægende og sindsudvidende kraft.

Tid: 23.10. kl. 10.15 

Leonardo da Vinci. Snart sagt enhver kender det italienske renæssancegeni og hans Mona Lisa. Leonardo var et genial og helt nytænkende på mange områder, men her er det hans bidrag til kunsthistorien, vi fokuserer mest på, for Leonardo anså selv den del af sit virke som vigtigst, og han anså synssansen for at være menneskets vigtigste sans. Samtidig ser vi på den farverige samtid, som gjorde hans genis udfoldelse mulig

Tid: 30.10. kl. 10.15 

J.M.W. Turner. Englands største kunstner gennem tiden tilhører romantikken, og hans område er landskabsmaleriet, som han med ufattelig virtuositet og farvefylde hæver op over dagen og vejen til en helt personligt udformet skønhed. Hans akvareller fra Venedig er den rene farvemusik, og hans oliemalerier har en eftertid haft svært ved at bestemme den helt unikke teknik bagved. Han anses for et rent geni på sit område.

Tid: 6.11. kl. 10.15

Vincent van Gogh. Ingen vil vel bestride van Goghs genialitet, men det forunderlige i hans liv består måske mest af alt i, at han først kom i gang med kunsten som 27-årig, og at det kun var i de sidste 3 år af sit blot 10 år lange kunstneriske virke, at han er den Van Gogh, der har brændt sig ind på alles nethinde. Hans glødende farver, spændt op til højeste kraft, går lige i hjertet, bagom alle intellektuelle overvejelser, og hans kunst har på den måde bud til alle. Han var et lidenskabeligt menneske, der i perioder led af hård psykisk sygdom, og han tog sit liv som blot 37 år gammel.

Tilmelding til Foredragsrække: Hvad enhver bør vide om billedkunst og Store Mestre i Varde

Betallingsvindue åbner ved tilmelding


Folkeuniversitetets nyhedsbrev

Modtag de seneste opdateringer og nyheder