Tom Buk-Swienty om Løvinden Karen Blixen

Dato

28.09.2021

Start

19:00

Sted

Esbjerg Hovedbibliotek

Holdnummer

2021-34

Foredragsholder

Tom Buk-Swienty og Leif Søndergaard

Arrangementet er udsat - vi arbejder på at finde en ny dato. Nærmere info kommer snarest  

Sted: Esbjerg bibliotek, Nørregade 19, 6700 Esbjerg  

Pris: 125,- kr. eller pris ved indgangen: 150,- kr. Bemærk grundet Covid19, tager vi kun imod MobilePay ved indgangen.  

Pris studerende: 60,- kr. mod fremvisning af gyldig legitimation

Forelæser: Tom Buk-Swienty, forfatter, journalist og historiker, Leif Søndergaard, lektor emeritus i litteratur 


Mød forfatteren Tom Buk-Swienty og hør ham fortælle om sin seneste best-seller biografi om Karen Blixen

Mød succesforfatteren, journalisten og historikeren Tom Buk-Swienty, som i sin bog 'Løvinden' på fornem vis finder de glemte og skjulte sider af historien om Karen Blixen frem og gør dem til store og medrivende læseoplevelser. Denne aften kan du opleve ham i samtale med lektor emeritus i litteratur Leif Søndergaard.

I Afrika kaldte de Karen Blixen "The Lioness". Hun ankom med store drømme om et nyt og frit liv til Afrika i januar 1914, og forlod kontinentet ribbet for alt i 1931. I de 17 år, hun boede i Kenya, var hun gift med – og skilt fra – den svenske baron Bror Blixen-Finecke, der smittede hende med syfilis. Hun havde en lidenskabelig affære med den engelske adelsmand Denys Finch Hatton, og i ti år var hun direktør for Karen Coffee Company, en stor kaffefarm med flere hundrede ansatte.

Med sin medrivende og store fortælleglæde og på baggrund af en indtil for nylig hemmeligholdt og omfattende brevkorrespondance, der gør det muligt at tegne et nyt og frisk portræt af løvinden, skildrer Tom Buk-Swienty Blixens liv i Kenya. Et liv, der var præget af økonomiske trængsler, storslåede safarier, fejlslagen høst, verdenskrig, faldende konjunkturer, skilsmisse, forelskelse, grænseløs kærlighed til landet og dets sorte befolkning – og tabet af det alt sammen.

Farmen gik konkurs, Denys blev dræbt i et flystyrt, hun selv var dybt fortvivlet, forsøgte selvmord, men begyndte samtidig for alvor at skrive. Tilbage i Danmark skabte hun sig et verdensnavn som "story-teller", og Karen Blixen er i dag en af verdenslitteraturens største internationale navne.

Bogen 'Løvinden – Karen Blixen i Afrika' blev overstrøet med anmelderstjerner, da den udkom. "Et mageløst mammutværk" skrev Berlingske bl.a. og gav den 6 stjerner.

 

Billedet er taget af Morten Holtum

Aflyst


Folkeuniversitetets nyhedsbrev

Modtag de seneste opdateringer og nyheder