Toptrimmede tarme og tanker

Torsdag d.10. juni 2021, kl.19.00 - 20.45

Dato

10.06.2021

Start

19:00

Varighed

1

Sted

Esbjerg Hovedbibliotek

Holdnummer

2021-17

Foredragsholder

Mette Borre, klinisk diætist, Aarhus Universitetshospital

Tid: Torsdag d.10. juni 2021, kl. 19.00 - 20.45 

Pris: 100,- kr. 

Pris studerende: 50,- kr. Mod fremvisning af gyldig legitimation  

Sted: Esbjerg Hovedbibliotek, Nørregade 19, 6700 Esbjerg  

Forelæser: Mette Borre, klinisk diætist, Aarhus Universitetshospital

Holdnummer: 2021-17

Sidste tilmeldingsfrist: d 27. maj, 2021


Sundhed skal tages seriøst – hjerne og tarm hænger sammen

Vi tænker måske ikke over det, men vort tarmsystem har stor betydning for vores fysiske og mentale helbred. En god fordøjelse er alfa og omega for en god hverdag og omvendt er en dårlig fordøjelse f.eks. forstoppelse i høj grad hæmmende for en god hverdag og velbefindende. Mad skal være sund men også være farverig, fuld af smag, fordøjelig og fornøjelig at sætte tænderne i, og den skal nydes med god samvittighed. Sund fornuft uden at være fanatisk– også når det gælder om at optimere den fordøjelse, som er så vigtig, når livet og sundheden skal gå op i en højere enhed. Vi ved at der er en tæt sammenhæng mellem hjerne og tarm og at den såkaldte hjerne-tarm akse kan optimeres med en velfungerende tarmfunktion. Men kan vi spise os til en bedre hjerne-og tarmfunktion?

Myter og fordomme om ernæring

Der findes rigtig mange myter og fordomme om, hvordan man spiser sundt. Men en ting er sikkert. Gode kostvaner er en rigtig god investering i et sundt liv, hvor hjerne og tarm samarbejder på en god måde. Det gælder uanset hvem og hvor man er. Fordøjelsesproblemer fylder mere og mere i vort samfund, både blandt ældre og yngre. Foredraget skal guide dig til, hvordan du kan hjælpe dig selv bedst med at forebygge og behandle de skavanker og fordøjelsesproblemer der kan opstå livet igennem.

Mette Borre er klinisk diætist og ekspert i, hvordan man skal spise for at holde tarmene sunde og velfungerende. Hun er ansat på Aarhus Universitetshospital på en lever-mave-tarmafdeling, og er derudover flittig foredragsholder og underviser på bla. studier for kliniske diætister samt på Folkeuniversitetet. Mette er medforfatter til lærebøgerne ”Klinisk Ernæring” og "Ernæring" samt til bøgerne ”Rigtig god fordøjelse”, ”Low FODMAP diæten” og ”Toptrimmede tarme”. Mette er desuden sammen med en række læger medforfatter på de officielle danske guidelines om forstoppelse, deltager i forskning og har skrevet flere artikler om betydning af livsstil ved forstoppelse både for fagfolk (ugeskrift for læger), for Netdoktor.dk og Minmedicin.dk. I sit daglige arbejde møder hun rigtig mange, hvor det at have fordøjelsesproblemer i høj grad påvirker livskvaliteten, og hvor man også med enkle midler kan give en bedre hverdag. Gode råd er ikke altid dyre.

Tilmelding til Toptrimmede tarme og tanker

Betallingsvindue åbner ved tilmelding

Foredragsholder

Mette Borre, klinisk diætist, Aarhus Universitetshospital


Folkeuniversitetets nyhedsbrev

Modtag de seneste opdateringer og nyheder